IN ENGLISH    PÅ SVENSKA      
Asukastyytyväisyystutkimus tehdään joulukuussa

11.12.2018

KKOY Helsingin Korkotukiasunnot tekee vuosittain asukastyytyväisyystutkimuksen, jolla kerätään asukkailta anonyymisti palautetta niin asunnoista kuin kiinteistöille tuotetuista palveluista ja kiinteistöyhtiöstäkin. Tämän vuoden 2018 tutkimus tehdään joulu-tammikuun vaihteessa. Kyselyyn voi vastata joko asuntoihin jaettavalla paperilomakkeella tai täyttämällä lomake netin kautta.

Vastausaika alkaa heti, kun vastauslomakkeet ja ohjeet kyselyyn vastaamiseen on jaettu asuntoon.  Vastausaikaa on kaksi viikkoa.

Vastaaminen on helppoa menemällä vastausohjeissa mainittuun nettiosoitteeseen ja täyttämällä vastauslomake netissä. Näin lomakkeen voi täyttää helposti, vaikka älykännykällä, kun esimerkiksi istuu työmatkalla bussissa, junassa, metrossa tai ratikassa. Toinen vaihtoehto on palauttaa paperilomake täytettynä tutkimuksen tekevälle IRO Research & Consultingille.

Tutkimuksessa on sekä arviointikysymyksiä, joihin asukkaat saavat antaa palautetta kysyttyihin asioihin skaalalla erittäin huonosta erittäin hyvään, että mahdollisuus antaa vapaamuotoisia kehitysehdotuksia ja kommentteja.

Tutkimuksen tilaaja Helsingin Korkotukiasunnot ei saa itse vastauksia käsiinsä, vaan vastaukset tallentuvat tutkimuksen käytännössä tekevän IRO Research & Consulting -yhtiön tietokantaan. IRO Research & Consulting koostaa vastauksista yhteenvetoraportin, joka menee Helsingin Korkotukiasuntoihin. Vapaamuotoiset ehdotukset ja kommentit listataan yhteen ja toimitetaan osana raporttia sellaisinaan tilaajalle.

Vapaamuotoiset palautteet, jotka siis menevät nimettöminä tutkimuksen tilaajalle, luetaan kiinteistöyhtiössä tarkkaan. Monet tätä kautta tulleet ehdotukset ovatkin jo johtaneet käytännön kehitystoimiin. Helsingin Korkotukiasunnoissa toivotaan, että asukkaat jaksavat myös tänä vuonna panostaa etenkin konkreettisiin ehdotuksiin, jotka ovat toteutettavissa, ja joilla saadaan lisämukavuutta asumisympäristöön, ympäristön kannalta myönteistä kehitystä tms. etuja kohteissa tai koko kiinteistöyhtiön toiminnassa.

Tutkimusten koosteraportista tulee keväällä 2019 uutinen nettisivun korkotuki.fi Uutiset-osioon.
Takaisin uutisiin