IN ENGLISH    PÅ SVENSKA      
Edelleenvuokraus

Saanko vuokrata asuntoni edelleen?
Huoneistoa ei saa ilman vuokranantajan lupaa luovuttaa kokonaisuudessaan toisen käytettäväksi.

Vuokrasuhteen aikana voidaan myöntää erityisistä syistä lupa asunnon käyttöön yhdessä muiden kanssa, ellei siitä aiheudu vuokranantajalle huomattavaa haittaa. Lupaa ei myönnetä esimerkiksi alivuokralaisen pitämiseen ansaitsemistarkoituksessa. Luvan voi saada esimerkiksi asunnon käyttöön yhteisenä asuntona puolisonsa ja perheeseen kuuluvien lasten kanssa. Lupahakemuksia saa isännöitsijätoimistosta. Huoneistosta saa luovuttaa toisen käytettäväksi enintään puolet.

Alivuokraussopimus on tehtävä kirjallisena ja siitä on toimitettava kopio isännöitsijälle, jotta voidaan valvoa, ettei aravavuokra-asuntoja käytetä niiden käyttötarkoituksen vastaisesti eikä niitä alivuokrata voitollisesti.

Jokaisesta asuinhuoneistoon muuttavasta asukkaasta on tehtävä muuttoilmoitus väestörekisteriin ja isännöitsijätoimistoon.

Airbnb-majoituspalvelusta on tullut kiinnostava vaihtoehto mahdollisuutena tienata ylimääräistä rahaa omalla asunnolla sekä suunnitellessa omia matkoja. Helsingin Korkotukiasuntojen asuntoja ei kuitenkaan voi vuokrata palvelun kautta. Vuokrasopimuksen ehdot kieltävät yksiselitteisesti tällaisen jälleenvuokrauksen.

Asiasta on tarkempia tietoja Asukkaan käsikirjassa.