IN ENGLISH    PÅ SVENSKA      
Jätteet

 

Miksi kaikkia jätteitä ei laiteta sekajäteastioihin?
Lajittelu kannattaa. Mitä vähemmän kiinteistöstä tulee sekajätettä, sitä puhtaampi on yhteinen huomispäivämme. Lajittelu säästää myös kiinteistön kuluja ja alentaa siten vuokrassa perittäviä kustannuksia.

Miten jätteitä lajitellaan?
Jätteiden lajittelusta on erinomaiset ohjeet HSY-kuntayhtymän nettisivuilla. Lajittelusta on tietoa ja ohjeita HSY:n sivuilla.

Mitä keräysastioita talossa on?
Jätehuolto järjestetään Helsingin Korkotukiasunnoissa HSY-kuntayhtymän ohjeiden mukaisesti. Taloissa on niihin tarkoituksenmukaisiksi nähdyt jäteastiat. Tyypillisesti talokohtaisesti kerätään sekajätteen lisäksi erikseen biojäte ja paperi.

Oman talosi jätehuoneessa on jokaisessa jäteastiassa merkintä, minkä jätteen keräämiseen ne on tarkoitettu. Muita jätteitä voi viedä mm. alueellisiin tai kauppakeskuksissa oleviin erilliskeräyspisteisiin. Lisätietoja jätteiden keräämisestä, erilliskeräyspisteistä ja Sortti-asemista, joihin asukkaat voivat itse toimittaa mm. käytöstä poistetut kodinkoneet, huonekalut ja polkupyörät, löytyy HSY:n nettisivuilta www.hsy.fi kohdasta jätehuolto.