IN ENGLISH    PÅ SVENSKA      
Muuttaminen

Mitä pitää muistaa muuttaessa?
Vuokrasopimus tehdään Helsingin Korkotukiasuntojen kiinteistöjä isännöivän Kiinteistö Oy Auroranlinnan Asuntopalvelussa, joka sijaitsee Länsi-Pasilassa osoitteessa Eevankatu 2, 00240 Helsinki. Asuntopalvelun puhelinnumero on 020 7199 670 ja sähköpostiosoite asuntopalvelu(at)korkotuki.fi.

Lisäksi uuden asukkaan on ilmoitettava asuntoon muuttavien henkilöiden tiedot talonkirjaan huoltoyhtiötä varten. Huoltomies ei esimerkiksi voi avata huoneiston ovea kuin henkilölle, jonka tiedot on merkitty talonkirjaan. Jos asukas unohtaa avaimet kotiinsa eikä hänen tietojaan ole merkitty talonkirjaan, huoltomies ei siis saa avata ovea yleisavaimella. Löydät huoltoyhtiön/muuttoilmoituksen vastaanottavan yhtiön tiedot klikkaamalla Kohteemme-sivulla oman kotitalosi osoitetta.

Huoneisto tarkastetaan aina asukkaiden vaihtuessa ja tarpeelliset korjaukset tehdään ennen uuden asukkaan muuttoa, ellei ole sovittu toisin. Tarkastuksesta jää pöytäkirjakappale huoneistoon. Uudella asukkaalla on seitsemän (7) päivää aikaa reklamoida huomaamistaan vioista, joita ei pöytäkirjassa ole mainittu. Muutoin tarkastuspöytäkirja jää häntä sitovaksi.

Vuokrasopimus tehdään yleensä toistaiseksi ja irtisanomisaika on vuokralaisen puolelta yksi kuukausi laskettuna irtisanomispäivää seuraavan kuukauden 1. päivästä.

Vuokrasopimus irtisanotaan henkilökohtaisesti ja irtisanomisilmoitus toimitetaan kirjallisesti vuokranantajalle eli Helsingin kaupungille Kiinteistö Oy Auroranlinnan Asuntopalvelun kautta. Avio- ja avoparien kummankin puolison tulee siis irtisanoa vuokrasopimus osaltaan. Jos vain toinen muuttaa asunnosta pois, on muuttajan käytävä irtisanomassa sopimus omalta osaltaan.

Muista ainakin nämä asiat, kun muutat uuteen asuntoon:
- tee muuttoilmoitus postissa väestörekisterin ja postin yhteisellä lomakkeella
- tee sähkösopimus uuteen kotiisi ja irtisano vanhan asunnon sähkösopimus
- tee/siirrä kotivakuutus uuteen kotiisi
- tee osoitteenmuutokset sukulaisille, ystäville, työpaikalle, tilaamiisi lehtiin, tv-lupahallintoon, pankkiisi, lasten kouluun ja/tai päiväkotiin, järjestöihin joiden jäsen olet yms. paikkoihin. Näet postin muuttoilmoitusvahvistuksesta, mihin muuttoilmoitus menee automaattisesti postista.
- tarkista, vaihtuuko lapsen koulu/hoitopaikka asuinpaikan muutoksen takia. Jos haluat lapsen jatkavan vanhassa koulussa/hoitopaikassa, ota asiassa yhteyttä sekä nykyiseen kouluun/hoitopaikkaan että asuinpaikan mukaiseen kouluun/hoitopaikkaan.
- hoida ajoissa mahdollinen puhelimen ja laajakaistan siirto.